Erzurum’da sağanak yağış bekleniyor

AJANS DOĞU – Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Erzurum ve ilçelerinde bugün parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Gün içerisinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgârın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bölgede şu an için herhangi bir meteorolojik uyarının bulunmadığı bildirildi.

İl genelinde yağış bekleniyor

Erzurum merkez başta olmak üzere Aşkale, Aziziye, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere ve Yakutiye ilçelerinde gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

En yüksek sıcaklık İspir ve Karaçoban’da

Meteoroloji verilerine göre günün en yüksek sıcaklığının İspir ve Karaçoban’da 28 derece olması bekleniyor.

İlçelerde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

  • Erzurum: 24°C
  • Aşkale: 24°C
  • Aziziye: 24°C
  • Çat: 23°C
  • Hınıs: 25°C
  • Horasan: 25°C
  • İspir: 28°C
  • Karaçoban: 28°C
  • Karayazı: 20°C
  • Köprüköy: 25°C
  • Narman: 23°C
  • Oltu: 25°C
  • Olur: 26°C
  • Palandöken: 24°C
  • Pasinler: 23°C
  • Pazaryolu: 26°C
  • Şenkaya: 21°C
  • Tekman: 22°C
  • Tortum: 24°C
  • Uzundere: 26°C
  • Yakutiye: 24°C