Erzurum’da yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor
AJANS DOĞU – Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor.
Tahminlere göre yağışlar; Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, Ardahançevresinde ise kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ile don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini, rüzgârın ise güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, yer yer kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına (40–70 km/saat) şeklinde eseceğini bildirdi.
Buzlanma, çığ ve fırtınaya dikkat
Yapılan uyarılarda, bölge genelinde buzlanma ve don olayına karşı sürücülerin ve yayaların tedbirli olması istendi. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu belirtilirken, kuvvetli rüzgâr nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ifade edildi.
Erzurum genelinde yağmur ve karla karışık yağmur etkili olacak
İl genelinde çok bulutlu hava hâkim olurken, merkez ve ilçelerde aralıklı yağmur ile karla karışık yağmur bekleniyor. Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Erzurum merkezde 8 derece, İspir ve Uzundere’de ise 16 dereceye kadar çıkacağı öngörülüyor.
Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma, don ve sis hadiselerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.