Erzurum’da 28 Kasım–05 Aralık tarihleri arasında yapılan 535 gıda denetiminde 3 işletmeye idari yaptırım uygulanırken 27 numune analize gönderildi. Alo 174 hattına yapılan 14 başvuru da değerlendirildi.
AJANS DOĞU – Erzurum Valiliği, il genelinde yem, gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzeme üreten işletmelere yönelik denetimlerin kesintisiz şekilde devam ettiğini açıkladı.
28 Kasım – 05 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen kontroller kapsamında 535 işletme denetlendi. İncelemelerde tespit edilen uygunsuzluklar için 3 idari yaptırım kararı alındı.
Ekipler ayrıca analiz çalışmaları için 27 numuneyi laboratuvar incelemesine gönderdi.
Vatandaşların 7/24 ulaşabildiği Alo 174 Gıda Hattı üzerinden belirtilen tarihlerde yapılan 14 başvuru da değerlendirilerek gerekli işlemler başlatıldı.
Valilik, halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.