Elmalı: “Ulaşım Sorunu Çözülmezse Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Beklenen Katkıyı Sağlayamaz”
AJANS DOĞU – Demokrat Parti Genel Başkan Danışmanı Av. Ebubekir Elmalı, Palandöken’de yapımı süren Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin Erzurum adına son yirmi yılın en vizyoner yatırımlarından biri olduğunu belirterek, projenin başarıya ulaşmasının ulaşım altyapısının güçlendirilmesine bağlı olduğunu söyledi.
Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Elmalı, sadece tesislerin inşa edilmesinin ekonomik başarı için yeterli olmayacağını ifade etti.
Federasyon organizasyonlarında dahi Antalya ve Kayseri gibi şehirlerden Erzurum’a gelecek takımların uçak bileti bulmakta zorlandığını, bilet bulunabildiğinde ise yüksek fiyatların ciddi bir engel oluşturduğunu vurgulayan Elmalı, bu şartlar altında kamp merkezinden beklenen ekonomik katkının sağlanmasının güç olduğunu dile getirdi.
Erzurum’un yüksek irtifa kamp turizminden hak ettiği payı alabilmesi için ek uçak seferlerinin hayata geçirilmesi ve uygun fiyatlı ulaşım imkanlarının oluşturulması gerektiğini belirten Elmalı, yıllardır gündemde olan hızlı tren projesinin de artık gecikmeden tamamlanmasının zorunluluk haline geldiğini kaydetti.
Kayseri’de Erzurum’dan sonra kurulan yüksek irtifa kamp merkezinin birçok alanda önemli mesafe katettiğine dikkat çeken Elmalı, Erzurum’un sahip olduğu doğal avantajların ancak güçlü ulaşım ağıyla ekonomik değere dönüşebileceğini ifade etti.
Elmalı açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Ulaşım sorunu çözülmezse biz de yüksek irtifa kamp merkezinde, geçmişte atlama kulelerinde yaşandığı gibi, sadece mangal yakarız. Böylesine önemli bir yatırımın gerçek anlamda şehre kazanç sağlaması için ulaşım sorununun acilen çözülmesi gerekiyor.”