Erzurum’da sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor
AJANS DOĞU – Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum ve çevresi için günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Ardahan ve çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği bildirildi.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, rüzgârın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Güncel meteorolojik uyarı bulunmadığı açıklandı.
Erzurum merkezde en yüksek sıcaklık 32 derece ölçülürken, ilçelerde değerlerin 31 ile 37 derece arasında değişmesi öngörülüyor. İspir’de 37, Oltu’da 36, Pasinler’de 33, Tekman’da ise 31 dereceye kadar çıkması bekleniyor.
