Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan ile İl Yönetimi Arasındaki Kriz Derinleşiyor.
AJANS DOĞU – Erzurum’un Şenkaya ilçesinde belediye başkanlığı görevini yürüten Görbil Özcan ile mevcut il yönetimi arasındaki siyasi gerilim artık açık bir kopuşa dönüştü. Parti kulislerinden yansıyan bilgilere göre, bu yönetimle Özcan’ın yola devam etmesi imkânsız hale geldi.
İl yönetiminin yalnızca sahada etkisiz kaldığı değil, aynı zamanda partinin kıymetli siyasi figürlerini de yıprattığı öne sürülüyor. Şenkaya’da seçimden zaferle çıkan ve ilçede karşılığı bulunan Görbil Özcan’ın, bu baskı ortamında siyaset yapma alanının daraltıldığı kulislerde sıkça dillendirilmekte.
Parti içi kaynaklar, mevcut yönetimin başarısızlığının ötesinde, uyum ve istişare kültüründen uzaklaşmasının da büyük bir kırılmaya neden olduğunu ifade ediyor. Özellikle yerelde güçlü isimlerin görmezden gelinmesi ve karar alma süreçlerine dahil edilmemesi, birçok aktörü siyasetten soğutmuş durumda.
Görbil Özcan’ın önümüzdeki günlerde tavrını netleştirmesi beklenirken, parti içinde yaşanan bu kriz, sadece Şenkaya’yı değil, Erzurum genelinde siyasi dengeleri de etkileyebilir.