Meteoroloji, Erzurum ve ilçelerinde aralıklı kar yağışıyla birlikte buzlanma ve don olayının etkili olacağını duyurdu. Özellikle gece ve sabah saatlerinde ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

AJANS DOĞU – Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edilirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgârın batı ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bildirildi.

Buzlanma ve don uyarısı

Yetkililer, bölgemiz genelinde beklenen buzlanma ve don olayları nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürücülerin ve yayaların dikkatli olmasını, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Erzurum ve ilçelerinde beklenen en düşük sıcaklıklar (°C):

Erzurum -7
Aşkale -6
Aziziye -7
Çat -5
Hınıs -6
Horasan -7
İspir -2
Karaçoban -6
Karayazı -9
Köprüköy -7
Narman -4
Oltu -2
Olur -2
Palandöken -7
Pasinler -7
Pazaryolu -4
Şenkaya -5
Tekman -10
Tortum -3
Uzundere -1
Yakutiye -7

Meteoroloji yetkilileri, özellikle yüksek kesimler ve kırsal bölgelerde kar yağışıyla birlikte buzlanma riskinin artacağını belirterek, vatandaşların resmi uyarıları yakından takip etmesi çağrısında bulundu.