AJANS DOĞU – Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, Ekim ayı boyunca kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonların sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.

1–31 Ekim 2025 tarihlerini kapsayan denetim, takip ve operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat, kaçak ürün ve sahte malzeme ele geçirildi.

erzurum da jandarmadan kacakcilik operasyonu 1762415479

Yapılan çalışmalar sonucunda; Kalaşnikov piyade tüfeklerinden ruhsatsız tabancalara, büyük miktarda mühimmattan sahte altına kadar çeşitli yasa dışı materyallere el konuldu. Ayrıca bandrolsüz tütün ve elektronik sigara operasyonlarının da dikkat çektiği raporda, toplam 28 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden suç unsurlarına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede ihbarların önemine dikkat çekilerek, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmesi istendi.

Erzurum Valiliği, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamasında, operasyonların aralıksız devam edeceğinin altını çizdi.

erzurum da jandarmadan kacakcilik operasyonu 1762415481