Erzurum, 2028 Avrupa Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak
AJANS DOĞU – Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2028 Avrupa Üniversiteler Kış Oyunları’nın Erzurum’da düzenlenecek olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sekmen, bu gelişmenin şehrin vizyonu, kararlılığı ve uluslararası alandaki güçlü konumunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.
“Erzurum artık sporun ve geleceğin merkezi”
Başkan Sekmen, Erzurum’un bu önemli organizasyonla birlikte yalnızca kış turizmiyle değil, spor ve gençlik alanında da öncü şehirlerden biri olmayı sürdürdüğünü belirterek, “Kadim kentimiz artık sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezidir” dedi.
Uluslararası başarı vurgusu
Sekmen, Türkiye’nin spor alanında elde ettiği başarıların artarak devam ettiğini ifade ederek, Erzurum’un da bu sürecin önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı. Şehrin altyapısı ve organizasyon kabiliyetinin bu tür büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek düzeyde olduğunu kaydetti.
Ekonomi ve tanıtıma katkı sağlayacak
2028 Avrupa Üniversiteler Kış Oyunları’nın Erzurum’un tanıtımına ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirten Sekmen, organizasyonun gençler için de yeni fırsatlar sunacağını ifade etti.
Teşekkür mesajı
Başkan Sekmen, organizasyonun Erzurum’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu sürecin şehre hayırlı olmasını temenni etti.