Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yakutiye İlçe Başkanı Ekrem Ekmekçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ekmekçi, mesajında 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı ve gençlere olan güvenini dile getirdi.
AJANS DOĞU – Ekmekçi, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“19 Mayıs 1919, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı gündür. Bu anlamlı gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bir tarihtir. Atatürk, bu önemli günü gençlerimize armağan ederek, onlara duyduğu güveni ve inancı göstermiştir. Bizler de gençlerimize olan inancımızı tazeliyor, onların daha aydınlık bir geleceği inşa edeceklerine olan güvenimizi bir kez daha ifade ediyoruz.“
Ekmekçi, gençlere seslenerek, “Sizler, Cumhuriyetimizin geleceği ve umudusunuz. Atatürk’ün izinde, ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Bu bayram, gençliğin dinamizmi ve enerjisiyle daha da anlam kazanıyor. Hep birlikte omuz omuza, Cumhuriyetimizi koruyacak ve yücelteceğiz,” dedi.
Başkan Ekmekçi, ayrıca 19 Mayıs’ın birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiğini belirterek, “Bugün, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutladığımız bu bayram, ülkemizin her köşesinde coşkuyla ve gururla kutlanmaktadır. Gençlerimizle birlikte el ele vererek, aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Ekrem Ekmekçi, mesajını tamamlayarak, tüm yurttaşların 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlaması gerektiğini ve bu özel günün Atatürk’ün gençliğe olan güvenini simgelediğini belirtti. “19 Mayıs ruhuyla, daha aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz,” diyerek mesajını sonlandırdı.