İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma ve polis ekipleri tarafından 25 ilde bu sabah eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 125 DEAŞ terör örgütü şüphelisinin yakalandığını açıkladı.
AJANS DOĞU – Cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla yürütülen operasyonlar; Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bursa, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Mersin, Uşak, İstanbul, Niğde, Sakarya, Kastamonu, Kocaeli, Hakkari, Osmaniye, İzmir, Iğdır, Nevşehir, Erzurum, Denizli, Kırklareli, Şanlıurfa ve Yalova’da gerçekleştirildi.
Operasyonlar kapsamında, DEAŞ silahlı terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 125 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve olası eylemlerin önlenmesine yönelik sürdürülen soruşturmalar çerçevesinde yakalandığı bildirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize kastedenler, inancımızı istismar etmeye çalışanlar ve değerlerimize saldıranlar karşılarında ancak ve ancak devletimizin kudretini ve milletimizin birliğini görecektir” ifadelerini kullandı.
Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinin, ülke genelinde kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.